Főoldal » Receptek » Befőttek, lekvárok receptjei » Gyömbéres répalekvár recept

Gyömbéres répalekvár recept

A Gyömbéres répalekvár hozzávalói:
1,5 kg sárgarépa
2 narancs
1 citrom
kis só
30 dkg cukor (vagy édesítő ízlés szerint)
gyömbér


Gyömbéres répalekvár

A Gyömbéres répalekvár elkészítési módja:
A sárgarépát meghámozzuk, megmossuk és felkockázva egy csipet sóval annyi vízben, hogy ellepje, megfőzzük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd botmixerrel pürésítjük. A gyömbért is megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk, és a két narancs levével a smoothie készítőben (vagy valami késes aprítóban) krémes állagúra daráljuk. A citromot megmossuk, héját belereszeljük, és a levét hozzáadjuk a cukorral együtt a masszához. Felforraljuk, kicsit összefőzzük. Ha valakinek nem elég sűrű, lehet pektinnel, vagy útifű maghéjjal sűríteni. Szerintem pont kellemes az állaga anélkül is, nagyon finom pikáns, gyümölcsös ízű (abszolút nem sárgarépa ízű lekvárt) kapunk. Üvegekbe töltjük, lezárva kihűlni hagyjuk.

Elegáns kis üvegekbe töltve, akár gasztroajándék is lehet belőle.


Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei


A gyömbéres répalekvár elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook