Céklás-csicsókás vitaminsaláta recept
A Céklás-csicsókás vitaminsaláta hozzávalói:50 dkg cékla
50 dkg csicsóka
3 szál sárgarépa
3 lilahagyma
6 gerezd fokhagyma
tengeri só
almaecet
édesítő ízlés szerint
víz
1 teáskanál reszelt gyömbér
2 teáskanál őrölt szegfűbors
1 evőkanál kapor
zöldpaprika
főtt tojás
A Céklás-csicsókás vitaminsaláta elkészítési módja:
A céklát és a répát félpuhára főzzük, majd csíkokra, illetve karikákra szeleteljük. A hagymákat felszeleteljük, megsózzuk és hagyjuk állni. A csicsókát uborkagyalun vékonyra vágjuk, sózzuk, pár csepp citromlével elkeverjük. Porcelán tálba helyezzük, a hagymát kicsavarjuk, és az egészet a fűszerekkel elkeverjük. Zöldpaprika és főtt tojás karikákkal díszítjük.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. ápr. 7. 08:04
A céklás-csicsókás vitaminsaláta elkészítési módja és hozzávalói.