Dióbéles recept

A Dióbéles hozzávalói:
tésztához
35 dkg liszt
15 dkg margarin
5 dkg cukor
2 tojás
1 dkg élesztő
csipet só
1 evőkanál tej

töltelékhez
5 tojás
25 dkg cukor
15 dkg dió
citromhéj
15 dkg lekvár


A Dióbéles elkészítési módja:
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, a csipet sót, a két tojást és a tejben feloldott élesztőt. Összegyúrjuk, két részre osztjuk úgy, hogy az egyik rész valamivel nagyobb legyen. A nagyobbik cipót vékonyra kinyújtjuk, és a tepsit úgy béleljük ki, hogy az oldalai is fedve legyenek. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzákeverjük a darált diót és a tojások felvert habját. A lekvárral megkent tésztára öntjük, és a másik lappal befedjük. Lassú tűzön 20-30 percig sütjük. Ha kihűlt, porcukorral megszórva tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A dióbéles elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook