Fehér csokoládés krémes szelet recept
A Fehér csokoládés krémes szelet hozzávalói:6 tojás
200 g cukor
40 ml víz
3 evőkanál kakaó
200 g liszt
1 tasak sütőpor
A krémhez:
400 g fehér csokoládé
400 ml habtejszín
5 g zselatin
A tészta belocsolásához:
250 g cukor
500 ml víz
rumaroma
A tetejére:
1 csomag tortabevonó
A Fehér csokoládés krémes szelet elkészítési módja:
A tojások sárgáját kikavarjuk az olajjal. A tojások fehérjéből kemény habot verünk a cukorral és hozzáadjuk a vizet. A habhoz keverjük a tojássárgájás keveréket. A sütőport, a lisztet és a kakaót összekeverjük és beleszitáljuk a habba. Papírral bélelt tepsibe öntjük és nagyjából fél óra alatt megsütjük. Elkészítjük a krémet: a habtejszínt egy edénybe öntjük és felmelegítjük, beletesszük a felaprított csokoládét és addig kavargatjuk, amíg elolvad. Lassú tűzön főzzük 5 percig, majd félretesszük. A zselatint kevés vízben feloldjuk és hozzákeverjük a csokoládés krémhez, visszamelegítjük, de nem főzzük. Hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük legalább 3 órára, de az sem baj, ha egy éjszakát áll. A torta belocsolásához a cukrot 2 evőkanál vízzel karamellizáljuk, mikor felolvadt, hozzáadjuk a többi vizet és addig főzzük, amíg folyékony szirup lesz belőle, rumaromával ízesítjük, de tetszés szerint instant kávét is adhatunk hozzá. Hagyjuk kihűlni. A tésztát két részre vágjuk és belocsoljuk a hideg cukros keverékkel. Megkenjük a krémmel. A tetejét tortamázzal vonjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2017. ápr. 5. 12:52
A fehér csokoládés krémes szelet elkészítési módja és hozzávalói.