Gombás spárga recept
A Gombás spárga hozzávalói:50 dkg fehér spárga
20-20 dkg róka- csiperkegomba
1 fej vöröshagyma
3 dkg vaj
3 késhegynyi szerecsendió
1 dl száraz fehérbor
1 dl tejszín
1 kávéskanál ételízesítő
1 evőkanál finomra vágott snidling
őrölt bors, só
A Gombás spárga elkészítési módja:
Forrásban lévő sós vízben megfőzzük a megtisztított spárgát, leszűrjük. A gombákat feldaraboljuk, serpenyőben nagy lángon átpirítjuk. Egy másik serpenyőben forró vajon megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a spárgát, a gombát, sózzuk, borsozzuk, meghintjük szerecsendióval. Folyamatos kevergetés közben nagy lángon 5 percig pároljuk, majd levesszük a tűzről. Az ételízesítőt feloldjuk a borban, összekeverjük a tejszínnel. Ráöntjük a zöldségekre és kis lángon 2 perc alatt összefőzzük. Tányérokba osztva snidlinggel díszítve tálaljuk.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. ápr. 5. 07:55
A gombás spárga elkészítési módja és hozzávalói.