Erdélyi csorba leves húsgombóccal recept
75 perc
Az Erdélyi csorba leves húsgombóccal hozzávalói:
3 szál sárgarépa
1 szál petrezselyemgyökér
3 szál újhagyma
1 zöldpaprika
1 nagy szem paradicsom
fél zeller
petrezselyemzöld
fél citrom leve
ízesítéshez só
őrölt bors
lestyán
kakukkfű
A húsgombóchoz: 30 dkg darált sertéshús
só
bors
pici pirospaprika,1 db tojás
5 evőkanál rizs.
Az Erdélyi csorba leves húsgombóccal elkészítési módja:
A sárgarépát, a petrezselymet, a zellert, a paprikát, a paradicsomot és a hagymát meg a petrezselyemzöldjét is apróra vágjuk. Feltesszük 2,5 liter vízben főni, majd sózzuk, borsozzuk, és ízesítjük lestyánnal, kakukkfűvel, citromlével, vágott petrezselyemmel. Közben elkészítjük a húsgombócokat: a darált húst tojással, sóval, őrölt borssal, pirospaprikával, rizzsel összedolgozzuk, majd a masszából kis gombócokat formálunk, és egyesével a levesbe rakjuk. Közepes lángon készre főzzük és tálaljuk. Szeletelt csípős paprika illik hozzá.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2019. jún. 26. 06:50
Az erdélyi csorba leves húsgombóccal elkészítési módja és hozzávalói.