Fokhagymás aprópecsenye vele sült burgonyával recept


60 dkg sertéslapocka
80 dkg burgonya
5 dkg füstölt szalonna
olaj a burgonya sütéséhez
4 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál törött fekete bors
só.
A Fokhagymás aprópecsenye vele sült burgonyával elkészítési módja:
A húst megmossuk, letöröljük, a burgonyát meghámozzuk, a fokhagymát megtisztítjuk és szétzúzzuk. A húst is, a burgonyát is egyforma nagy darabkákra vagdaljuk. A szalonnát apróra metélve kiolvasztjuk, és a zsírján, erős lángon lepirítjuk a húst. 2 dl vizet aláöntve befedjük, és puhára pároljuk. Amíg a hús párolódik, a burgonyát forró olajba dobjuk, és pirosra sütjük. Szűrőlapátra téve a felesleges olajat lecsöpögtetjük, majd tűzálló tálba öntjük. Nem szabad megsózni, nehogy a burgonya meglágyuljon Ha a hús közben megsült, zsírjára sütjük (azaz a felesleges vizet elpárologtatjuk), és a burgonyához keverjük. Ekkor meghintjük apróra vágott fokhagymával, törött borssal, jól átforgatjuk, és néhány percig pirítjuk. Csak a tányéron szabad megsózni! Bármilyen ecetes salátával nagyon finom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2019. júl. 1. 10:03
A fokhagymás aprópecsenye vele sült burgonyával elkészítési módja és hozzávalói.