Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Pásztortarhonya gazdagon recept

Pásztortarhonya gazdagon recept

Elkészítési idő 150 perc

A Pásztortarhonya gazdagon hozzávalói:
1 kg sertéscomb vagy sertéslapocka
20 dkg füstölt szalonna,1 szál parasztkolbász
50 dkg tarhonya
2 nagyobb szem burgonya
4 fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
2 db húsos tv-paprika
2 nagyobb szem paradicsom
1 db hegyes csípős paprika
2 evőkanál pirospaprika
Ízlés szerint: só
őrölt fekete bors
őrölt kömény.


A Pásztortarhonya gazdagon elkészítési módja:
A szalonna felét kipirítjuk, megdinszteljük rajta a vöröshagymát. Rátesszük az átnyomott fokhagymát, a felaprított paprikát, paradicsomot és csípős paprikát, majd 8-10 percig pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott húst, sózzuk, borsozzuk, kevés köményt szórunk rá. Pár percig együtt pirítjuk, majd rászórjuk a pirospaprikát, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. A maradék szalonnát kiolvasztjuk, és aranybarnára pirítjuk rajta a tarhonyát. Ha a hús puhulni kezd, beletesszük a tarhonyát, a felkockázott burgonyát és a karikázott kolbászt, és készre főzzük. Az elpárolgó vizet pótoljuk, de mindig csak keveset. Ha a hús, a tarhonya és a burgonya is puha, párologtassuk el a levet, ne maradjon rajta. Tűzről levéve pár percig lefedve pihentessük.

Bográcsban az igazi. Télen házi lecsóval készíthető.


Kategória: Egytálételek receptjei


A pásztortarhonya gazdagon elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook