Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Abárolt szalonna recept

Abárolt szalonna recept

Elkészítési idő 70 perc

Az Abárolt szalonna hozzávalói:
Húsos tokaszalonna
de lehet: tokaalja szalonna
hasaalja szalonna és hátszalonna is
A bekenéséhez: só
fokhagyma
pirospaprika
A készülhet zsírszalonnából is
de az keskenyebbre - kb
10 centis csíkokra - kell vágjuk.


Az Abárolt szalonna elkészítési módja:
Sós, fokhagymával ízesített vízben fedő alatt főzzük puhára. Akkor van kész, ha a villa könnyen beleszalad. Még forrón kiemeljük a vízből, lecsepegtetjük és késsel bekockázzuk a tetejét. Reszelt fokhagymából, sóból, pirospaprikából és kevés szalonna főzővízéből sűrű pépet keverünk és ezt a vágatokba kenjük, majd a bőr kivételével bekenjük minden oldalát is. Hűvös helyen tároljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


Az abárolt szalonna elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook