Abárolt szalonna recept


Húsos tokaszalonna
de lehet: tokaalja szalonna
hasaalja szalonna és hátszalonna is
A bekenéséhez: só
fokhagyma
pirospaprika
A készülhet zsírszalonnából is
de az keskenyebbre - kb
10 centis csíkokra - kell vágjuk.
Az Abárolt szalonna elkészítési módja:
Sós, fokhagymával ízesített vízben fedő alatt főzzük puhára. Akkor van kész, ha a villa könnyen beleszalad. Még forrón kiemeljük a vízből, lecsepegtetjük és késsel bekockázzuk a tetejét. Reszelt fokhagymából, sóból, pirospaprikából és kevés szalonna főzővízéből sűrű pépet keverünk és ezt a vágatokba kenjük, majd a bőr kivételével bekenjük minden oldalát is. Hűvös helyen tároljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2018. dec. 4. 17:18
Az abárolt szalonna elkészítési módja és hozzávalói.