Gombapaprikás galuskával recept
60 perc
A Gombapaprikás galuskával hozzávalói:
50 dkg erdei gomba
vagy termesztett csiperke (laskagomba is megfelelő) 1 nagyobb fej vöröshagyma
1 nagy szem paradicsom
1 db zöldpaprika
2 dl tejföl
só
őrölt bors
1 db cseresznyepaprika
1 kiskanál őrölt pirospaprika
1 nagy fakanál disznózsír
Télen: natúr lecsó
.
A Gombapaprikás galuskával elkészítési módja:
A vöröshagymát és a zöldpaprikát apróra vágjuk, míg a gombát nagy cikkekre. Egy edényben hevítsük fel a disznózsírt, majd hozzáadjuk a hagymát, a zöldpaprikát és mindkettőt üvegesre pároljuk. Meghintjük az őrölt fűszerpaprikával, elkeverjük, majd a felszeletelt paradicsom, a cseresznyepaprika következik. Ezután aláöntünk egy kevés vizet és összefőzzük az egészet egy sűrű pörköltalappá. Serpenyőben felolvasztunk egy kevés disznózsírt erős tüzön és a gombát megpirítsuk, majd a pörköltalapunkba rakjuk. Sózzuk, borsozzuk. és forraljuk kb. 10-12 percig, és ha szükséges kevés vizet is öntünk alá. Ezután hozzákeverjük a tejfölt, majd addig pároljuk amíg a szaftja besűrűsödik. Petrezselyem zöldjével díszítve, külön készített és kifőzött galuskával tálaljuk
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2018. dec. 2. 15:03
A gombapaprikás galuskával elkészítési módja és hozzávalói.