Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Gombapaprikás galuskával recept

Gombapaprikás galuskával recept

Elkészítési idő 60 perc

A Gombapaprikás galuskával hozzávalói:
50 dkg erdei gomba
vagy termesztett csiperke (laskagomba is megfelelő) 1 nagyobb fej vöröshagyma
1 nagy szem paradicsom
1 db zöldpaprika
2 dl tejföl

őrölt bors
1 db cseresznyepaprika
1 kiskanál őrölt pirospaprika
1 nagy fakanál disznózsír
Télen: natúr lecsó
.


A Gombapaprikás galuskával elkészítési módja:
A vöröshagymát és a zöldpaprikát apróra vágjuk, míg a gombát nagy cikkekre. Egy edényben hevítsük fel a disznózsírt, majd hozzáadjuk a hagymát, a zöldpaprikát és mindkettőt üvegesre pároljuk. Meghintjük az őrölt fűszerpaprikával, elkeverjük, majd a felszeletelt paradicsom, a cseresznyepaprika következik. Ezután aláöntünk egy kevés vizet és összefőzzük az egészet egy sűrű pörköltalappá. Serpenyőben felolvasztunk egy kevés disznózsírt erős tüzön és a gombát megpirítsuk, majd a pörköltalapunkba rakjuk. Sózzuk, borsozzuk. és forraljuk kb. 10-12 percig, és ha szükséges kevés vizet is öntünk alá. Ezután hozzákeverjük a tejfölt, majd addig pároljuk amíg a szaftja besűrűsödik. Petrezselyem zöldjével díszítve, külön készített és kifőzött galuskával tálaljuk


Kategória: Egytálételek receptjei


A gombapaprikás galuskával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook