Egészben sült karfiol recept
Az Egészben sült karfiol hozzávalói:
A sütőt melegítsük elő 210°C hőmérsékletre és készítsük el a marinádot. A marinádhoz keverjünk össze
360 ml joghurtot
2 evőkanál pirospaprikával,
1 citrom reszelt héjával,
1 evőkanál római köménnyel,
1 evőkanál fokhagymaporral,
1 evőkanál curry-porral,
1 teáskanál fekete borssal,
2 teáskanál sóval.
Az Egészben sült karfiol elkészítési módja:
A joghurtos-fűszeres marináddal , ecsetet használva, egyenletesen vonjuk be a karfiol felületét. A fentiekben előkészített karfiolt tegyük sütőpapírral borított tepsire, majd a 200-210°C hőmérsékletű sütőben süssük mindaddig, amíg a felülete aranybarna nem lesz. Ez általában 30-40 prcet vesz igénybe. Ha megsült, 8-10 percig hagyjuk hűlni, s csak utána vágjuk fel. Salátával is kiváló vega étel.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: minerva223, 2018. dec. 1. 23:32
Az egészben sült karfiol elkészítési módja és hozzávalói.