Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Májas-zöldséges ragu recept

Májas-zöldséges ragu recept

Elkészítési idő 45 perc

A Májas-zöldséges ragu hozzávalói:
40 dkg sertésmáj
30 dkg vegyes leveszöldség
1 csokor zöldpetrezselyem
1 csokor kapor (vagy 1 evőkanál szárított kapor)
1 teáskanál majoránna
1 teáskanál tárkony
2 dl tejföl
3 evőkanál olaj
ízlés szerint bors
só.


A Májas-zöldséges ragu elkészítési módja:
A zöldségeket megtisztítjuk és vékony laskára metéljük. Másfél evõkanál olajon megpirítjuk, majd megsózzuk, és 1 dl vizet aláöntve puhára pároljuk. Közben a megmosott és megszárított májat csíkokra vagdaljuk, és a maradék olajon hirtelen, erős tűzön átsütjük. Megszórjuk tárkonnyal, majoránnával és törött borssal. Ha a zöldség már puha, akkor a májat is hozzákeverjük, ráöntjük a tejfölt, meghintjük a finomra metélt petrezselyemzölddel és a kaporral. Egyet forralunk rajta, és máris tálalhatjuk burgonyafánkkal vagy burgonyagombóccal. Csak a tányéron sózzuk

Vendégváró gyors vacsora is lehet


Kategória: Egytálételek receptjei


A májas-zöldséges ragu elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook