Paradicsomos káposzta recept
75 perc
A Paradicsomos káposzta hozzávalói:
1 közepes fej vöröshagyma
1 közepes fej édes káposzta
35 dkg sűrített paradicsom (lehet házi, de konzerv is)
5-6 dkg disznózsír (vagy olaj)
8 dkg finom liszt
2-3 db babérlevél
Ízlés szerint: köménymag
só
cukor.
A Paradicsomos káposzta elkészítési módja:
A fejes káposztát vékony csíkokra szeleteljük és ugyanígy a meghámozott vöröshagymát is. Mindkettőt egy lábasba tesszük és a paradicsompürét ráöntjük, majd annyi vízzel engedjük fel, hogy a káposztát ellepje. Hozzáadjuk a köményt (őröltet vagy egészet, tetszés szerint), a babérlevelet, sózzuk, és addig főzzük, míg a zöldség megpuhul. A zsiradékon zsemleszínűre pirítjuk a lisztet, kevés vízzel felöntjük, elkeverjük, hagyjuk hűlni, majd a főzelékhez keverjük, együtt készre forraljuk, végül kidobjuk belőle a babérlevelet. Ízlés szerint adhatunk hozzá cukrot is.
Egyszerű, gyorsan elkészíthető amit feltéttel is tálalhatunk.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2018. nov. 22. 19:19
A paradicsomos káposzta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.