Májhab gyorsan és egyszerűen recept
45 perc
A Májhab gyorsan és egyszerűen hozzávalói:
25 dkg sertésmáj
1,5 zsemle
2,5 dl tej
2 db egész tojás
2 tojássárga
2 dkg vaj
1 kis fej vöröshagyma
késhegynyi őrölt szerecsendió
kevés liszt
törött fehér bors
só
A zsemlék áztatásához: 1 dl tej.
A Májhab gyorsan és egyszerűen elkészítési módja:
A májat megmossuk, letörölgetjük, és a tejben előzőleg megáztatott zsemlével együtt kétszer ledaráljuk. (Azért kétszer, hogy teljesen pépes legyen.) A vajon sárgára fonnyasztjuk a tisztított és nagyon apróra vagdalt vöröshagymát. A darált májat, a vajban pirított hagymát, a fűszereket, a tojássárgákat és a tejet összekeverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérjék felvert habját. Jól kikent és liszttel meghintett őzgerincformába (vagy egyéb formába) öntjük. Előmelegített sütőben, közepes lángnál addig sütjük, amíg a próbaképpen beleszúrt hurkapálca teljesen száraz marad. Elkészülte után még 15-20 percig benne hagyjuk a lezárt, de meleg sütőben, csak ezután borítjuk tálra. Felszeleteljük, és körettel, valamint gomba- vagy paradicsommártással kínáljuk.
Könnyű, finom és tápláló májas ételt.Általában petrezselymes párolt rizzsel tálalják, de a burgonyapüré is megteszi.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2018. nov. 18. 06:59
A májhab gyorsan és egyszerűen elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.