Gombás libamáj recept
75 perc
A Gombás libamáj hozzávalói:
40 dkg libamáj
25 dkg csiperke gomba
1 dl tejszín
1 evőkanál libazsír (vagy 2 evőkanál olaj)
5 cl vörösbor
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál reszelt vöröshagyma
ízlés szerint só és törött fekete bors.
A Gombás libamáj elkészítési módja:
A libazsíron éppen csak megfuttatom a reszelt vöröshagymát, majd ráteszem a megtisztított és vékony szeletekre vágott gombát. Hozzáadom a tisztított, zúzott fokhagymát, a finomra vágott zöldpetrezselymet. Fedő alatt, saját levében puhára párolom, majd ha zsírjára sült, lepirítom rajta a kockákra vágott libamájat. Ráöntöm a vörösbort, a tejszínt és ezután fedő alatt felforralom. Néhány percnyi párolás után, ha a ragu kissé besűrűsödik. Ekkor a tűzről lehúzom, de a fedőt még 5 percig rajta hagyom. Csak a tányéron sózom. Izlés szerinti körettel tálalom.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2018. nov. 15. 15:51
A gombás libamáj elkészítési módja és hozzávalói.