Szűzérme ménesi módra recept
60 perc
A Szűzérme ménesi módra hozzávalói:
1 db szűzpecsenye
1 közepes fej vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj
5 cl konyak
1 dl ménesi kadarka
1 evőkanál mustár
egy kiskanál cukor
1 evőkanál paradicsompüré
1 csokor petrezselyem zöldje
Ízlés szerint: só
őrölt fekete bors.
A Szűzérme ménesi módra elkészítési módja:
Az enyhén kiklopfolt szűzérméket megsózzuk, kevés olajon félig átsütjük, a konyakkal meglocsoljuk, meggyújtjuk. Kevés olajon az apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk, a borral felöntve fedő alatt 5-6 percig pároljuk lassú tűzön. Hozzáadjuk a mustárt, a paradicsompürét, a cukrot, végül a húst is. Néhány percig még főzzük, a végén frissen őrölt borssal, petrezselyemzölddel megszórjuk. Párolt rizzsel vagy hasábburgonyával tálaljuk.
Arad-Hegyalján Ménesi kadarka borral - itthon egri, vagy szekszárdi bikavérrel - készül. Egyébként a készítése után mindig azzal azonos bor borral az innivaló is.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2018. nov. 9. 05:47
A szűzérme ménesi módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.