Resztelt máj fűszeresen recept
65 perc
A Resztelt máj fűszeresen hozzávalói:
1 kg sertésmáj
2 nagy fej vöröshagyma
2 db zöldpaprika
2 db paradicsom
olaj
1 evőkanál őrölt pirospaprika
1 evőkanál morzsolt majoránna
Ízlés szerint őrölt fekete bors és só
bors.
A Resztelt máj fűszeresen elkészítési módja:
A sertésmájat megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük, és vékony csíkokra (0.5x5 cm) vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és nem túl vékony karikára felszeleteljük. A zöldpaprikát két centiméteres szeletekre vágjuk. Nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és megpirítjuk benne a hagymát, valamint a szeletekre vágott zöldpaprikát. Ropogósra hagyjuk, ne főzzük szét! Hozzátesszük a cikkekre vágott paradicsomokat, és két-három percnyi újabb pirítás után, hozzáadjuk a májat, és állandó forgatás, keverés mellett 1-2 percig pirítjuk. Pirítás közben megszórjuk a pirospaprikával, őrölt borssal, majoránnával, majd mikor elkészült, megsózzuk. Azonnal tálaljuk - petrezselymes burgonyával, vagy burgonyapürével, párolt rizzsel, friss házi kenyérrel, valamint salátával, illetve savanyúsággal.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2018. nov. 7. 07:16
A resztelt máj fűszeresen elkészítési módja és hozzávalói.