Galyasági tepsis hús recept
90 perc
A Galyasági tepsis hús hozzávalói:
egy személyre: 1 szelet disznótarja
1 kiskanál mustár
kb
3 dkg füstölt szalonna
1 kis fej vöröshagyma
5 dkg házi füstölt kolbász,1 dl fehér bor
Ízlés szerint disznózsír
só és őrölt fekete bors
A Galyasági tepsis hús elkészítési módja:
A szeletelt húst kiklopfoljuk, besózzuk, majd mustárral bekenjük. Ráterítjük a kolbászkarikákat, a csíkokra vágott füstölt szalonnát, a vékonyra vágott vöröshagyma karikákat( és a végén az egészet meghintjük őrölt fekete borssal. Most az egészet összetekerjük és hústűkkel összetűzve a kizsírozott tepsibe tesszük. Ekkor meglocsoljuk a fehér borral, majd alufóliával lefedjük éa az előmelegített sütőbe toljuk. 180 fokon puhára pároljuk, de 10 perccel előbb a fóliát levesszük és visszatolva szép pirosra sütjük. Nagyon finom és egyszerű. A mennyiségét a személyek száma és a tepsik nagysága határozza meg.
Nagyon finom és egyszerű. A mennyiségét a személyek száma és a tepsik nagysága határozza meg. Friss kovászos parasztkenyér és pincehideg fehér bor illik hozzá
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2018. nov. 4. 13:13
A galyasági tepsis hús elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.