Savanyú káposztás bab csülökkel recept


1 füstölt hátsó csülök
2 fakanál disznózsír (vagy étolaj)
3 nagyobb fej vöröshagyma
2 nagyobb szem paradicsom
2 db zöldpaprika
50 dkg savanyú káposzta
50 dkg szárazbab
Ízlés szerint: 1 csokor borsikafű
csemege fűszerpaprika
egy kevés csípős fűszerpaprika
só,
A Savanyú káposztás bab csülökkel elkészítési módja:
A babot egy éjszakára beáztatjuk. A csülköt megmossuk és puhára főzzük. Majd a babot a csülök főzőlevének a felével feltesszük főni. Elkészítjük a lecsós alapot. Kevés zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, rászórjuk a felszeletelt paprikát, a kockára vágott paradicsomot és azokat is megfonnyasztjuk. Ha kész meghintjük pirospaprikával, majd a lecsós alapra rátesszük a kiöblített savanyú káposztát. Felöntjük a maradék füstölt lével és a káposztát félpuhára pároljuk. Amikor a bab is majdnem puhára főtt, egybeöntjük a káposztával, majd a bab főzőlevével rövid lére feleresztjük. Borsikafűvel ízesítve az egészet puhára, készre főzzük. A felszeletelt csülökkel és friss kenyérrel kínáljuk.
Az étel elkészítéséhez két edény szükséges
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2018. nov. 2. 03:36
A savanyú káposztás bab csülökkel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.