Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Erdei gomba székelyesen recept

Erdei gomba székelyesen recept

Elkészítési idő 70 perc

Az Erdei gomba székelyesen hozzávalói:
80 dkg hirip (nyári vargánya)
de lehet tinóru
sárga rókagomba
pereszke
laskagomba
stb
is
15-15 dkg sárgarépa és petrezselyem
10 dkg vöröshagyma
10 dkg disznózsír
2 dkg só
2 dl tejföl
ízlés szerint pirospaprika és őrölt fekete bors.


Az Erdei gomba székelyesen elkészítési módja:
Főleg hirip (nyári vargánya) gomba az alapanyaga, de bármilyen más kemény húsú gombából is készíthető. A gombákat megtisztítjuk és folyó vízben lemossuk és vékony szeletekre vágjuk. Egy lábosban a megtisztított sárgarépát és a petrezselyemgyökeret vékonyra szeletelve feltesszük annyi vízben főni, amennyi ellepi. Egy serpenyőben forró disznózsíron egy nagyobb fej vöröshagymát lereszelve megpároljuk, majd a tűzről lehúzva meghintjük pirospaprikával, elkeverjük és kevés vizet aláöntve visszatesszük a tűzre. Rászórjuk a szeletelt gombát, majd ízlés szerint meghintjük sóval és frissen törött borssal – vagy őrölttel. A közben megfőtt zöldségeket kiszedjük, lecsepegtetjük, majd átpasszírozzuk és kevés lével a gombára öntjük, majd felforraljuk. Tejföllel ízesítve tálaljuk.

Egytálételként is tálalható hat személy részére.


Kategória: Egytálételek receptjei


Az erdei gomba székelyesen elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook