Erdei gomba székelyesen recept


80 dkg hirip (vargánya),de lehet tinóru
sárga rókagomba
pereszke
laskagomba
stb
is
15-15 dkg sárgarépa és petrezselyem
10 dkg vöröshagyma
10 dkg disznózsír
2 dkg só
2 dl tejföl
ízlés szerint pirospaprika és őrölt fekete bors.
Az Erdei gomba székelyesen elkészítési módja:
. A gombákat megtisztítjuk és folyó vízben lemossuk és vékony szeletekre vágjuk. Egy lábosban a megtisztított sárgarépát és a petrezselyemgyökeret vékonyra szeletelve feltesszük annyi vízben főni, amennyi ellepi. Egy serpenyőben forró disznózsíron egy nagyobb fej vöröshagymát lereszelve megpároljuk, majd a tűzről lehúzva meghintjük pirospaprikával, elkeverjük és kevés vizet aláöntve visszatesszük a tűzre. Rászórjuk a szeletelt gombát , majd meghintjük sóval és törött borssal – vagy őrölttel – ízlés szerint. A közben megfőtt zöldségeket kiszedjük, lecsepegtetjük, majd átpasszírozzuk és kevés lével a gombára öntjük és felforraljuk. Tejföllel ízesítve tálaljuk.
Főleg hirip (vargánya) gomba az alapanyaga, de bármilyen más kemény húsú gombából is készíthető. A hozzávalók 6 személyre részére vannak megadva
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2018. aug. 20. 07:00
Az erdei gomba székelyesen elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.