Karajszeletek sajtos bundában recept
90 perc
A Karajszeletek sajtos bundában hozzávalói:
60 dkg csont nélküli sertéskaraj (4 szelet)
ízlés szerint só
A panírhoz: 20 dkg finomliszt
2 db tojás
1 dl tej
10 dkg reszelt kemény sajt (lehet füstölt sajt is)
A körethez: 60 dkg burgonya
2 kiskanál ételízesítő
1 kiskanál őrölt fűszerpaprika
A sütéshez: 6 dl étolaj.
A Karajszeletek sajtos bundában elkészítési módja:
A hús szeleteket kiklopfoljuk, és mindkét oldalát jól besózzuk. A tojásokat felverjük, hozzákeverjük a tejet és a reszelt a sajtot. Először lisztbe, majd a sajtos masszába forgatjuk a karajt, majd ismételten a lisztbe. Felhevített olajban fedő alatt sütjük, majd átfordítjuk és fedő nélkül sütjük tovább. A körethez a burgonyát meghámozzuk, megmossuk és nagyobb hasábokra vágjuk. Meghintjük ételízesítővel és csemege fűszerpaprikával. Egy kis ideig állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek benne. Ezután a levet leszűrjük és bő olajban kisütve a körettel együtt a húst tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2018. aug. 19. 06:52
A karajszeletek sajtos bundában elkészítési módja és hozzávalói.