Alessandro kolbásszal töltött szűzpecsenyéje steak burgonyával recept
120 perc
Az Alessandro kolbásszal töltött szűzpecsenyéje steak burgonyával hozzávalói:
50 dkg sertés szűzpecsenye,
3 db sütnivaló kolbász,
kevés olaj és víz
a steak burgonyához:
1 kg burgonya,
steak burgonya fűszersó
Az Alessandro kolbásszal töltött szűzpecsenyéje steak burgonyával elkészítési módja:
Először a szűzpecsenyét lehártyázzuk. Utána egy hosszúkás késsel ügyesen felszúrjuk a két vége felől. De akinek ez nem megy, az kérje meg a hentest, hogy szúrja fel a szűzpecsenyét. A kolbászokból kinyomjuk a tölteléket és szükség szerint még ízesíthetjük (sóval, őrölt borssal, őrölt köménnyel, pirospaprikával, esetleg zúzott fokhagymával). Utána a két vége felől ügyesen beletömködjük a húsba a tölteléket. A végeket hústűvel zárjuk le. És már mehet is egy kisebb tepsibe. Ha szükséges kívülről is meghintjük egy kevés sóval, de ha a töltelék sós, akkor nem muszáj. Egy löttyintésnyi vizet és olajat öntünk rá és alufóliával letakarva mehet a 220 C fokos sütőbe. Fél óra múlva levesszük a fóliát és további fél órára visszatesszük a sütőbe. Félidőben meg kell forgatni. A steak burgonyához nagyobb darabokra aprítjuk a meghámozott burgonyákat, majd egy tepsibe tesszük és befűszerezzük a steak burgonya fűszersóval. Öntünk alá egy kevés vizet és egy kis olajat is. 250 C fokos sütőbe tesszük és fél óra múlva átforgatjuk a tepsiben a burgonyákat. Még fél óra és gyönyörűen megsül.
Nagyon egyszerű az étel elkészítése, és roppant finom.
Savanyúsággal tálaljuk. Én a nemrég elkészített saját kovászos uborkámmal ettem.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2018. aug. 18. 22:50
Az alessandro kolbásszal töltött szűzpecsenyéje steak burgonyával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.