Alessandro kedvenc laskás harcsapörköltje recept
50 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
Az Alessandro kedvenc laskás harcsapörköltje hozzávalói:
1/2 kg harcsafilé,
40 dkg laskagomba,
6 dkg füstölt szalonna,
2 db nagyobb vöröshagyma,
fél fej fokhagyma,
1/2 deciliter vörösbor,
1 db csípős zöldpaprika,
1 db közepes paradicsom,
1 kanál sózott darált paprika (édes),
1 kanálnyi osztrigaszósz (el is hagyható),
2 dl tejföl,
3-4 kanál étolaj,
1 kanál sült sertésszír,
1 teáskanálnyi cukor,
1 teáskanál morzsolt majoránna,
ízlés szerint: só, őrölt színes bors, őrölt kömény, őrölt csemege pirospaprika
Az Alessandro kedvenc laskás harcsapörköltje elkészítési módja:
A laskagombát jól leöblítjük és nagyobb darabokra vágjuk. A zsiradékokon megpirítjuk a felaprított szalonnát, majd a felaprított hagymákat is pár percig. Hozzáadjuk a felszeletelt paprikát és a paradicsomot. Pár perc sütés után a sózott darált paprikát és a cukrot is. Ezután felengedjük a vörösborral, keverünk rajta néhányat és már jöhet is a laskagomba és a fűszerek. Lassú tűzön fedő alatt néha megkevergetve pároljuk kb. 30 percig. Ezalatt a harcsafilét nagyobb kockákra (kb. 2x2x2 cm) felaprítjuk és a pörkölthöz adjuk. A tejfölt egy kicsit megsózzuk és kb. 6-7 perc után óvatosan a pörkölthöz keverjük. Pár perc lassú párolás és elkészültünk.
Vigyázni kell, mert az afrikai harcsafilé nagyon gyorsan megpuhul, utána már csak szétomlik. A hozzáadástól számított 9-10. percben már puha, ezért el kell zárni a hőforrást. Én azonnal tálalom főtt kagylótésztával, vagy (kukoricás) barna rizzsel. A maradékot egyből vízfürdőben lehűtöm és utána mehet is a hűtőbe, ahonnan 2 napig gond nélkül fogyasztható.
Nagy kedvencem ez a könnyű és egészséges étel.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2018. aug. 15. 17:08
Az alessandro kedvenc laskás harcsapörköltje elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.