Alessandro shiitake gombás reggeli sült paprikája recept
20 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
Az Alessandro shiitake gombás reggeli sült paprikája hozzávalói:
15 dkg shiitake gomba,
2 db csípős zöldpaprika,
1 db paradicsom,
1 db közepes vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
2 db tojás,
2 kanál étolaj,
1 kanál sült sertészsír,
Fűszerek ízlés szerint: só, őrölt színes bors, őrölt kömény, morzsolt majoránna, egy csipetnyi őrölt piros paprika
Az Alessandro shiitake gombás reggeli sült paprikája elkészítési módja:
A gombát megtisztítjuk. (én egy kicsit át szoktam vízzel öblíteni). Utána feldarabolunk minden gombát 3-4 darabra. A zsiradékon megfonnyasszuk a felaprított hagymákat. Beleszeleteljük a paprikát és a paradicsomot is. Pár perc párolás után mehet bele a gomba is és a fűszerek. Kis hőfokon fedő alatt 10-12 percig pároljuk, néha megkevergetve. A legvégén hozzákeverjük a tojásokat. Tálaláskor meghintjük egy kevés őrölt színes borssal és egy csipetnyi őrölt piros paprikával.
Citromos teával és sajtos kiflivel fejedelmi reggeli válik belőle.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Tojásételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2018. aug. 5. 10:40
Az alessandro shiitake gombás reggeli sült paprikája elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.