Alessandro majorannás-hagymás pulykamájkréme recept
15 perc
Szénhidrátszegény
Zsírszegény
Az Alessandro majorannás-hagymás pulykamájkréme hozzávalói:
50 dkg friss pulykamáj,
2 nagy fej vöröshagyma,
fél fej fokhagyma,
1,5 dl étolaj,
ízlés szerint só, őrölt színes őrölt bors, morzsolt majoránna
Az Alessandro majorannás-hagymás pulykamájkréme elkészítési módja:
A hagymákat felaprítom majd az olajon közepes lángon sütöm kevergetve 5-6 percig. Majd hozzáadom a megtisztított pulykamájakat és kis lángon néha megkeverve még 6-7 percig pirítom. A vége előtt lehet fűszerezni 1-2 perccel. Ha kész, félrehúzom az edényt és leöntöm a zsiradék 2/3-át. A maradékot egy botmixerrel összekevertetem. Ha kihűlt, mehet egy zárható dobozban a hűtőbe, ahol 1 hétig is eláll.
A legjobb megvajazott pirítósra kenni. Citromos teával újhagymával, paprikával, paradicsommal a legfinomabb reggeli vagy vacsora.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2018. júl. 28. 19:15
Az alessandro majorannás-hagymás pulykamájkréme elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.