Alessandro karfiolos rizses lecsója recept
60 perc
Kalóriaszegény
Zsírszegény
Az Alessandro karfiolos rizses lecsója hozzávalói:
1 kg lecsópaprika,
1 db csípős zöldpaprika,
2 db paradicsom,
1 fej karfiol,
25 dkg előgőzölt zacskós barna rizs,
2 db közepes vöröshagyma,
1/2 fej fokhagyma,
3 evőkanál étolaj,
1 kanál sült sertészsír,
1 szál baromfi vagy sertés főzőkolbász (a vegák el is hagyhatják),
1 kanál sózott nem erős darált paprika,
fűszerek ízlés szerint:
morzsolt szárított majoránna, őrölt fűszerkömény, só, őrölt színes bors, őrölt pirospaprika
Az Alessandro karfiolos rizses lecsója elkészítési módja:
A karfiolt rózsáira szedjük, majd a rózsákat elfelezzük késsel a nagyobbakat negyedeljük. Pörköltalapot készítünk a zsiradékon a felaprított hagymából és fokhagymákból. Utána beletesszük a felaprított nyers karfiolt és egy kevés vizet öntünk alá. 5-6 percig közepes lángon fedő alatt pároljuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt paprikát és a feldarabolt paradicsomokat. Fűszerezzük és a darált paprikát is hozzáadjuk. 25 percig néha megkevergetve fedő alatt pároljuk kis lángon. Ezután kivágjuk az előgőzölt barna rizst a zacskóból és a lecsóhoz adjuk. Egy pohár vizet is öntünk rá. És tovább főzzük még 20 percig fedő alatt egészen kis lángon. A vége előtt lehet hozzáadni a felaprított főzőkolbászt és még 5 percig fedő alatt készre főzzük a lecsót.
Igazán könnyű nyári egytálétel. A karfiol ugyan nem marad nagyobb darabokban, mert belefől a lecsóba, de nagyszerű ízt kölcsönöz neki.
Aki szereti a lecsót és karfiolt, az kipróbálhatja ezt a változatot is.
Én kovászos uborkát is szoktam enni hozzá.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2018. júl. 22. 16:46
Az alessandro karfiolos rizses lecsója elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.