Alessandro kedvenc mazsolás rakott karfiolja recept
90 perc
Kalóriaszegény
Zsírszegény
Az Alessandro kedvenc mazsolás rakott karfiolja hozzávalói:
1 db csípős zöldpaprika,
2 db közepes paradicsom,
1 fej karfiol,
25 dkg előgőzölt zacskós barna rizs,
2 db közepes vöröshagyma,
1/2 fej fokhagyma,
3 evőkanál étolaj,
1 kanál sült sertészsír,
30 dkg darált sertéshús,
3 db keményre főtt tojás,
2 dl tejföl,
5 dkg mazsola,
6-7 dkg reszelt sajt,
1 kanál sózott nem erős darált paprika,
fűszerek ízlés szerint:
morzsolt szárított majoránna, őrölt fűszerkömény, só, őrölt színes bors, őrölt pirospaprika
Az Alessandro kedvenc mazsolás rakott karfiolja elkészítési módja:
Először elkészítjük a rizses darált húst. A zsiradékon megfonnyasztjuk a felaprított hagymákat. Hozzáadjuk a felszeletelt paprikát és a paradicsomot, a darált paprikát és a fűszereket. Majd pár perc után jöhet a darált hús is. Aki szereti egy korty (1/2 dl) vörösbort is löttyinthet alá. 15 perc után hozzá lehet keverni a megfőzött zacskós barna rizst. Közben megblansírozzuk a megtisztított rózsáira szedett karfiolt. Ezután egy tepsibe rétegezzük a hozzávalókat oly módon, hogy alulra kerül az elkészített rizses darált hús. Következik a megblansírozott karfiol egyenletesen elterítve. Ezt követően a tejfölt elkeverjük 1 dl vízzel és sóval ízesítjük, majd egyenletesen az egész tetejére öntjük. Következnek a felszeletelt főtt tojások, és a tetejére szórjuk az előzőleg vízben beáztatott mazsolát is. Végül a reszelt sajt zárja le az egészet és mehet is az előmelegített 200 C fokos sütőbe, alsó-felső sütésen. Kb. 40-45 perc alatt sül készre.
Igazán különleges egytálétel válik belőle, amit egy pohárka vörösborral illik lekísérni.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2018. aug. 4. 18:44
Az alessandro kedvenc mazsolás rakott karfiolja elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.