Csőben sült krumpli zöldborsóval és sonkával recept


80 dkg krumpli
15 dkg borsó
2 fej hagyma
3 kanál vaj
2 kanál liszt
2 dl tejszín
2,5 dl húsleves /leveskockából/
15 dkg sonka
5 dkg reszelt sajt
só
bors
majoránna
petrezselyemzöld
A Csőben sült krumpli zöldborsóval és sonkával elkészítési módja:
A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A sonkát csíkokra vágjuk, a sajtot lereszeljük, a petrezselyemzöldet apróra metéljük. A kockára vágott hagymát barnára pirítjuk, liszttel berántjuk, felöntjük a levessel, belekeverjük a tejszínt, fűszerekkel ízesítjük, és sűrű mártássá főzzük. Végül hozzáadjuk a sonkát és a borsót. A krumplikat vajjal kikent tűzálló tálba rendezzük, leöntjük a mártással, megszórjuk a sajttal, meghintjük a maradék petrezselyemzölddel, és ropogósra sütjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: d5bae51d10, 2018. aug. 3. 12:08
A csőben sült krumpli zöldborsóval és sonkával elkészítési módja és hozzávalói.