Pulykamedalion pikáns mártásban recept
60 perc
A Pulykamedalion pikáns mártásban hozzávalói:
80 dkg pulykamedalion
kevés olaj és vaj a sütéshez
2,5 dl száraz fehér bor
kevés víz
1 fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1 kis doboz paradicsompüré
20 dkg gomba (lehetőség friss, de szeletelt konzerv is jó)
só
bors
kakukkfű
kevés liszt
csipetnyi reszelt citrom- és narancshéj
ízlés szerint cukor (lehetőleg barna)
apróra vágott petrezselyemzöldje
A Pulykamedalion pikáns mártásban elkészítési módja:
A húst kiverjük, sózzuk, borsozzuk, meghintjük szárított kakukkfűvel, majd lisztbe forgatva, kevés olaj és olvasztott vaj keverékében mindkét oldalukat pirosra sütjük. A maradék zsiradékon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, rátesszük a megtisztított, alaposan lecsepegtetett gombát, és megpirítjuk. Felöntjük a kevés vízzel felhigított paradicsompürével és a borral, egy kicsit összeforraljuk és beletesszük a kisütött húsdarabokat. A mártásba beletesszük a reszelt citrom- és narancshéjat, aki édesebben szereti a paradicsomos ételeket, tegyen bele egy kevés cukrot. Körülbelül 45 percig pároljuk (nagyon lassú tűzön) amíg a hús teljesen megpuhul. Ha a mártás nagyon besűrűsödne, egy kevés borral, vagy vízzel hígíthatjuk. A végén keverjük bele a finomra vágott petrezselymet.
Tálalhatjuk rizzsel vagy burgonya fánkkal, de egyszerű sós vízben főtt burgonyával is finom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: d5bae51d10, 2018. júl. 17. 14:36
A pulykamedalion pikáns mártásban elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.