Szójaszószos-zöldséges göngyölt csirkemell recept
60 perc
A Szójaszószos-zöldséges göngyölt csirkemell hozzávalói:
1 db csirkemellfilé
só
bors
A páchoz:
4 evőkanál szójaszósz
4 evőkanál olívaolaj
szárított rozmaring
3 gerezd fokhagyma
bazsalikom
oregánó
A töltelékhez:
25 dkg csiperkegomba
1 db kisebb kaliforniai paprika
2 szál póréhagyma
1 db nagy sárgarépa
1 fej hagyma
A körethez:
1 csomag madársaláta
2 evőkanál méz
4-5 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál olívaolaj
só
bors
2 gerezd fokhagyma
A Szójaszószos-zöldséges göngyölt csirkemell elkészítési módja:
1. A csirkemellfilét felszeleteljük úgy, hogy 6 db tölthető szeletet kapjunk. Megsózzuk, -borsozzuk. A páchoz a hozzávalókat egy tálban összekeverjük, és a fokhagymát belereszeljük. Ebbe forgatjuk a csirkemellszeleteket, és hagyjuk pácolódni 1 órán át, de ha időnk engedi, akár egy éjszakára is hagyhatjuk a pácban. 2. A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és kevés olajon megpároljuk. A zöldségeket vékony csíkokra szeljük, majd a hagymához adjuk, a póréhagyma kivételével, és további 10 percig pároljuk, hogy kissé megpuhuljanak. 3. A csirkemellszeleteket kiterítjük, majd megtöltjük a zöldségekkel, végül felgöngyöljük. Fogpiszkálóval vagy hústűvel átszúrjuk, hogy ne essenek szét. Alufóliával letakarjuk őket, és 180 fokon 20 percig pároljuk, majd az alufóliát eltávolítva, további 15-20 percig sütjük, amíg megpirul. 4. A salátaöntethez összekeverjük a mézet, a szójaszószt, az olívaolajat, majd hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, és megsózzuk, megborsozzuk. Az öntetet a madársalátára locsoljuk, összeforgatjuk, és hús mellé kínáljuk. Hasáb illik hozzá.
Akár vasárnapi ebéd, akár vendégváró fogást szeretnénk, ez a recept garantált sikert arat.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Miss Angel, 2018. júl. 16. 16:12
A szójaszószos-zöldséges göngyölt csirkemell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.