Petrezselymes csirkemell babérlevéllel recept
45 perc
A Petrezselymes csirkemell babérlevéllel hozzávalói:
A töltelékhez:
5 dkg zsemlemorzsa
7,5 dkg sajtkrém
1 csokor petrezselyemzöld
1 evőkanál vaj
4 evőkanál olaj
4 db csirkemellfilé
A mártáshoz:
1 evőkanál vaj
1 fej hagyma
2 evőkanál mustár
1,5 dl fehérbor
3 dl húsleves-alaplé
2 dl tejszín
3 db babérlevél
1/2 csokor petrezselyemzöld
só
őrölt bors
A Petrezselymes csirkemell babérlevéllel elkészítési módja:
1. A töltelékhez összedolgozzuk a zsemlemorzsát a krémmel, a finomra vágott petrezselyemmel, a vajjal és 1 evőkanál olajjal. A megtisztított csirkemellekbe 1-1 kis zsebet vágunk hosszú pengéjű késsel, a nyílásba kanalazzuk a tölteléket, majd a rést fogpiszkálóval rögzítjük. 2. A megmaradt olajat felforrósítjuk, és a melleket megpirítjuk rajta a bőrös felükkel lefelé. Megfordítjuk, megpirítjuk a másik oldalukat is, majd lefedve 4-5 percig pároljuk. 3. Felforrósítjuk a vajat, és üvegesre sütjük rajta a finomra vágott hagymát. Hozzákeverjük a mustárt, a bort és az alaplevet. A mártásba tesszük az elősütött csirkemelleket, felforraljuk, majd lefedjük. 10–12 percig főzzük. 4. Hozzáadjuk a tejszínt és a babérlevelet, majd kis lángon az egészet további 5 percig forraljuk. Végül meghintjük a finomra vágott petrezselyemmel, és ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Miss Angel, 2018. júl. 5. 14:25
A petrezselymes csirkemell babérlevéllel elkészítési módja és hozzávalói.