Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Csirkés gombaleves recept

Csirkés gombaleves recept

Elkészítési idő 45 perc

A Csirkés gombaleves hozzávalói:
25 dkg csirkemellfilé

bors
1 evőkanál olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
3 db sárgarépa
25 dkg gomba
2 evőkanál vaj
1/4 bögre liszt (2,5 dl-es bögre)
1 liter húslevesalaplé
1 db babérlevél
1/2 dl cukrozatlan habtejszín
5 dkg tejföl
1/2 csokor petrezselyem
1 ág rozmaring


Csirkés gombaleves

A Csirkés gombaleves elkészítési módja:
1. A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük, majd falatnyi darabokra vágjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, majd egy lábasban felhevített olívaolajon 2-3 percig pirítjuk. Kiszedjük, és félretesszük. 2. A kétféle hagymát, a répát és a gombafejeket megtisztítjuk. A fokhagymát átnyomjuk, a többi zöldséget felaprítjuk. 3. A hússütés után visszamaradt zsiradékhoz hozzáadjuk a vajat, felforrósítjuk, majd kissé megpirítjuk rajta az előkészített zöldségeket. Meghintjük a liszttel, és további 1 percig pirítjuk rajta. Azután felöntjük az alaplével, és simára keverjük. A levesbe dobjuk a babérlevelet, beleforgatjuk a húskockákat, és közepes lángon 15 percig főzzük. 4. A tűzről levéve a tejszín és a tejföl keverékével dúsítjuk a levest, végül megsózzuk és megborsozzuk. A finomra vágott zöldfűszerekkel megszórva tálaljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A csirkés gombaleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook