Diós-kávés sütemény recept
75 perc
A Diós-kávés sütemény hozzávalói:
A tésztához:
6 db tojás
15 dkg kristálycukor
3 evőkanál liszt
15 dkg dió (darált)
1/2 csomag sütőpor
1 csipet só
A krémhez:
3 dl tej
3 evőkanál liszt
1 evőkanál őrölt kávé
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
18 dkg porcukor
5 evőkanál dió (darált)
Tetejére:
5 dkg margarin (olvasztott)
15 dkg étcsokoládé
A Diós-kávés sütemény elkészítési módja:
1. Szétválasztjuk egymástól a tojás fehérjét és a sárgáját. A fehérjét a 15 dkg cukornak kb. a felével kemény habbá felverjük. A sárgáját a maradék cukorral fehéredésig kikeverjük. A lisztbe belekeverjük a diót, a sütőport és a sót. A kemény habhoz először a cukros tojássárgáját keverjük óvatosan (levegősen), majd a lisztes keveréket. 2. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a tészta masszát és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25-30 percig sütjük (tűpróba). Ha megsült a tészta és kihűlt, utána lehúzzuk róla a sütőpapírt és visszahelyezzük a tepsibe./A tepsi mérete: 20cm x 36cm/. 3. A tejet beleöntjük egy lábosba és csomómentesen elkeverjük benne a lisztet, a kávét és a vaníliás cukrot. Folytonos keverés mellett sűrűre főzzük (puding sűrűségűre), majd félretesszük hűlni (időnként megkevergetjük). 4. A margarint a porcukorral összekeverjük, majd a kihűlt krémet hozzáadjuk és azzal is jól összekeverjük, majd végül belekeverjük a diót. 5. A tésztára a krémet egyenletesen rákenjük. Mikróban megolvasztjuk a margarint és a vízgőz felett megolvasztott csokoládéhoz keverjük, majd ráöntjük a krém tetejére és szépen elsimítjuk. 6. Hűtőbe tesszük, míg meg nem dermed a csokoládé a tetején, majd hosszúkás szeletekre felvágjuk és tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Miss Angel, 2018. jún. 10. 19:54
A diós-kávés sütemény elkészítési módja és hozzávalói.