Ropogós padlizsános tészta recept
45 perc
A Ropogós padlizsános tészta hozzávalói:
30 dkg szarvacskatészta
1 db kis padlizsán
2 gerezd fokhagyma
1 nagy szál újhagyma zöldjével együtt
5 dkg parmezán
4 db tojás
1 evőkanál ecet
5 evőkanál durvára vágott dióbél
olívaolaj
A Ropogós padlizsános tészta elkészítési módja:
1. A tésztát a csomagoláson levő utasítás szerint megfőzzük. Leszűrjük (a főzővízből egy pohárral felfogunk), hideg vízzel alaposan átöblítjük, majd összeforgatjuk 2 evőkanál olívaolajjal. 2. A diót egy száraz serpenyőben illatosra pirítjuk, majd kiszedjük és félretesszük. A padlizsánt héjával együtt 1 cm-es kockákra, az újhagymát vékony karikákra vágjuk. 3. Ugyanabban a serpenyőben 3 evőkanál olívaolajat hevítünk. Rádobjuk az újhagymát, párszor átkeverjük, majd belenyomjuk a fokhagymát. Amikor illatozni kezd, hozzáadjuk a padlizsánkockákat is, közepesre vesszük a lángot, és többször megkeverve puhára sütjük. A végén megsózzuk és –borsozzuk, még egyszer átforgatjuk. 4. Hozzáöntjük a tésztát és a főzővíz felét, összeforgatjuk, összemelegítjük. 5. Közben egy lábasban 1 l vizet forralunk, beletesszük az ecetet. Mikor lobogva forr, egyenként beleengedjük a tojásokat, majd 2 perc alatt megfőzzük őket (kettőnél többet ne főzzünk egyszerre, mert összeakadnak). Kiszedjük és papírtörlőn lecsepegtetjük. 6. Tálaláskor egy adag tésztát mélytányérba szedünk, megszórjuk a pirított dióval és sajtot reszelünk rá, a buggyantott tojással megkoronázva kínáljuk.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Miss Angel, 2018. jún. 8. 19:38
A ropogós padlizsános tészta elkészítési módja és hozzávalói.