Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Sült epres sütemény recept

Sült epres sütemény recept

Elkészítési idő 60 perc

A Sült epres sütemény hozzávalói:
50 dkg eper
2 evőkanál méz
1 evőkanál balzsamecet
1 evőkanál olívaolaj
1 csipet só
A tésztához
2,5 bögre liszt
1/2 bögre kristálycukor
1 evőkanál sütőpor
1/2 teáskanál só
1/2 teáskanál kardamom
2 db tojás (L)
1,75 bögre író
4 evőkanál olvasztott vaj
1 teáskanál vaníliaaroma
olaj a serpenyőhöz


Sült epres sütemény

A Sült epres sütemény elkészítési módja:
1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Közben a kicsumázott epret megmossuk és leszárítjuk. A félbevágott szemeket közepes méretű tálban alaposan összeforgatjuk a mézzel, a balzsamecettel, az olívaolajjal és 1 csipet sóval, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a levével együtt. Az előmelegített sütőben sütjük 15-20 percig, végül kivesszük. A sütőt lekapcsoljuk 170-180 fokra. 2. A tésztához a lisztet nagy keverőtálban elvegyítjük a cukorral, a sütőporral, a sóval és a kardámommal. Egy másik tálban a szoba-hőmérsékletű tojásokat összekeverjük az íróval, a kihűlt olvasztott vajjal és a vaníliaaromával. A lisztes elegy közepébe mélyedést készítünk. Beleöntjük a nedves hozzávalókat, és spatulával összeforgatjuk. 3. Egy sütőbe rakható 28 cm-es, mély serpenyőt vékonyan kikenünk olajjal vagy befújunk olajspray-vel, és belesimítjuk a tésztamasszát. Elosztjuk rajta a sült epret, megöntözzük a tepsiben maradt folyadék felével, majd aranybarnára sütjük 20-25 perc alatt.

A kész sütit megszórhatod porcukorral, vagy lágy tejszínhabbal kínálhatod.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A sült epres sütemény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook