Mangalicaburger recept

Elkészítési idő 30 perc

A Mangalicaburger hozzávalói:
mangalicazsír
2 csapott evőkanál cukor
1 fej lila hagyma
30 dkg darált mangalica (tarja, szűz, zsíros karaj vegyesen)

bors
2 szelet sajt
2 db hamburgerbuci
2 levél saláta
ketchup
2 szelet paradicsom
mustár


Mangalicaburger

A Mangalicaburger elkészítési módja:
1. Felhevítünk egy kevés mangalicazsírt és megkaramellizáljuk rajta a cukrot, majd megfonnyasztjuk rajta a megpucolt és felkarikázott lilahagymát. A karamellizált hagymát ezután félretesszük. 2. A darált húst megsózzuk, megborsozzuk, majd 2 db húspogácsát formázunk belőle. A mangalicazsírt felhevítjük, és lassú tűzön a húspogácsák mindkét oldalát megsütjük. A sütés utolsó perceiben mindkét pogácsára teszünk 1-1 szelet sajtot. 3. A bucikat félbevágjuk, és mindkét oldalukat megpirítjuk. Az aljára teszünk 1-1 szelet megmosott és szárazra törölt salátalevelet, majd rátesszük a sajtos húst. Rátesszük a karamellizált hagymát, egy kevés ketchupot, 1-1 szelet paradicsomot, majd a mustárral megkent buci tetejét. Azonnal fogyasztjuk.


Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei


A mangalicaburger elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook