Falusi vagy paraszt csorba recept
A Falusi vagy paraszt csorba hozzávalói:
60 dkg marha hús (sertés, csirke)
1 db répa
1 db petrezselyem
1 db kisebb zellegumó
1 közepes fej hagyma
1 nagy marék zöldborsó
1 nagy marék zöldpaszuly
4 db krumpli
2-3 db paradicsom
3-4 darabka ecetes lében eltett paradicsompaprika
olaj, só, bors, csombor, petrezselyemzöld
1 szép szál leostyán (figyelem: a friss fűszernövénynek elég inzív íze van!)
tálaláshoz: tejföl és erőspaprika
A Falusi vagy paraszt csorba elkészítési módja:
A húst felkockázzuk és az aprított hagymával megdinszteljük kissé, majd felengedjük vízzel, enyhén megsózzuk. A zöldségeket megpucoljuk, felaprítjuk. Mikor a hús félig megfőtt, hozzáadjuk a zöldsegeket, fűszerezzük es kb. 20 percig főzzuk. Ezután jöhet bele a krumpli, zöldborsó, zöldpaszuly.
Frissen tálaljuk tejföllel és erőspaprikával.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: gurzau.maria, 2018. jún. 22. 11:24
A falusi vagy paraszt csorba elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.