Klubszendvics recept
30 perc
A Klubszendvics hozzávalói:
4 db tojás
8 szelet bacon
30 dkg csirkemell
1/2 fej jégsaláta
1,5 dl majonéz
2 db paradicsom
12 szelet toastkenyér
só
frissen őrölt bors
A Klubszendvics elkészítési módja:
1. 2 liter vizet felmelegítünk, beleszórunk fél teáskanál sót, majd beletesszük a csirkemellet. Közepes lángon 15 percig főzzük, majd tegyük hideg vízbe (a gyorsabb lehűlés érdekében). 2. Egy nagyobb serpenyőt felhevítünk, majd 2 szelet bacont a közepére hajtogatunk úgy, hogy egy négyzet legyen a végeredmény (két L alak egymással szemben). A közepére egy tojást ütünk, és két percig sütjük, majd óvatosan megfordítjuk. A másik oldalát további egy percig sütjük. Egy villával kiszúrjuk a sárgáját, hogy biztosan átsüljön. További három adagot is így készítünk el, vagy ha nagy a serpenyő, kettőt is süthetünk egyszerre. 3. Közben a salátát egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a majonézt, sózzuk, borsozzuk, majd alaposan összekeverjük. 4. A toastkenyereket megpirítjuk, a csirkemellet 8 vékony szeletre vágjuk. Kiterítjük a kenyereket 4 sorba, egy sorban 3 toast legyen. Az első és a második szeletre elosztjuk a salátát. Az első szeletekre 2-2 szelet csirkemellet és 2-2 szelet paradicsomot teszünk, a második szeletekre a baconös tojásokat és 2-2 szelet paradicsomot. A tojásos kenyereket a csirkés szintre tesszük, majd fedjük le az üres kenyérrel (ezt megkenhetjük majonézzel is). Óvatosan összelapítjuk a kész szendvicset, és éles késsel egy határozott mozdulattal átlósan félbevágjuk. Friss salátával vagy sült krumplival tálaljuk.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: Miss Angel, 2018. jún. 20. 23:32
A klubszendvics elkészítési módja és hozzávalói.