Csirkefalatok vegyessaláta-ágyon recept
A Csirkefalatok vegyessaláta-ágyon hozzávalói:•2 evőkanál majonéz
•1 db gerezd fokhagyma
•1 bögre (2,5dl) tejföl
•1 db lila hagyma
•2 db zöldpaprika
•4 db paradicsom
•1/2 db fejes saláta
•20 dkg trappista sajt
•4 evőkanál grill- vagy sültcsirke-fűszer
•1 csipet bors
•1 csipet só
•3 evőkanál olaj
•50 dkg csirkemellfilé
•8 db pita- vagy toastkenyér
A Csirkefalatok vegyessaláta-ágyon elkészítési módja:
A csirkemellet vágjuk csíkokra, enyhén sózzuk, borsozzuk be, majd szórjuk meg grillfűszerrel vagy sültcsirke-fűszerrel. Az olajat forrósítsuk fel és süssük meg benne a csirkecsíkokat. A fejes salátát mossuk meg, szárítsuk le és tépkedjük össze. A paradicsomot és a paprikát mossuk meg. A paradicsomot vágjuk cikkekre, a paprikát pedig karikákra, majd keverjük össze a salátával. Adjuk hozzá a megtisztított, felkarikázott lila hagymát is. A tejfölt keverjük össze a majonézzel és az átnyomott fokhagymával, majd borsozzuk meg. A dresszinget öntsük a salátára. A pita- vagy toastkenyeret enyhén pirítsuk meg. A húst a salátával és a pirítóssal tálaljuk, és az egészet szórjuk meg reszelt sajttal. Ezt a fogást diétásan is elkészítheted. A sütéshez használj olívaolajat, a dresszinghez pedig tejföl és majonéz helyett csak joghurtot. Reccece
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2010. szept. 29. 06:00
A csirkefalatok vegyessaláta-ágyon elkészítési módja és hozzávalói.