Szőlős lepény – a bögre mértékével recept
A Szőlős lepény – a bögre mértékével hozzávalói:•1 kg vegyes szőlő
•1 bögre cukor (kb. 2 dl)
•1 bögre tejszín
•1 bögre darált dió
•1 bögre liszt
•1 bögre tej
•2 evőkanál porcukor
•1 csomag vaníliás cukor
•4 tojás
•1 tk vaj a formához
•kb. 24 cm átmérőjű, kerek sütőforma
A Szőlős lepény – a bögre mértékével elkészítési módja:
A szőlőt leszemezzük, megmossuk, leszárítjuk és összekeverjük a vaníliás cukorral. Keverd a tojásokat habosra a cukorral, majd add hozzá a tejszínt is, és folytasd a keverést. Apránként add hozzá a lisztet, majd a darált diót és a tejet is. Helyezd az elkészült masszát 20 percre a hűtőszekrénybe. Melgítsd elő a sütőt 200 fokra és vajazd ki a sütőformát. A pihentetés után töltsd bele a masszát, és oszd el a tetején a szőlőszemeket. Süsd 35 percig, majd még melegen szord meg porcukorral. Langyosan szeleteld és kínáld!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2010. szept. 6. 07:12
A szőlős lepény – a bögre mértékével elkészítési módja és hozzávalói.