Sütőtök püspökkenyér recept



5oo gr. sütőtök
50.gr liszt/barnarizsliszt,,zab stb./
30.gr cukor / juharszirup,méz,édesitő/
2 db. tojás
1 kávéskanál,szerecsenydió őrelmény
1 kávéskanál,őrült fahéj
1 vaniliáscukor
1. evőkanál tökmag
A Sütőtök püspökkenyér elkészítési módja:
A sütőtököt enyhén sós vízben megfőzzük lecsöpögtetjük./esetleg mikróba is főzhetjük/ Összetörjük, majd a többi hozzávalókat miután összekevertük vegyitjük a tökkel. Őzgerincformát sütőpapirral kibélelünk és beleöntjük a masszát, tetejére kerül a tökmag. Előmelegitett sütöben 18o fokon kb. 35 perc alatt kész.
Lehet citrusfélék héjjával izesiteni, cardamom, gyömbér stb.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: NOA, 2010. szept. 6. 05:52
A sütőtök püspökkenyér elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.