Fehércsokoládés mousse mákkal és málna öntettel recept
90 perc
A Fehércsokoládés mousse mákkal és málna öntettel hozzávalói:
4 db Tojás
15 dkg Cukor
25 dkg Fehér csokoládé
3 dl tejszín
20 dkg Málna
5 g Mák (darált)
A Fehércsokoládés mousse mákkal és málna öntettel elkészítési módja:
4 tojást gőz felett felverünk 15 dkg cukorral keményre. Óvatosan belekeverünk 25 dkg olvasztott fehércsokoládét és 3dl habbávert tejszínt és 5 gramm őrölt mákot. Egy elég puha masszát kapunk, de ne ijedjünk meg. Tegyük hűtőbe 1 órára, hogy lehűljön. Kanállal adagolhatjuk tányérba vagy talpas pohárba. Málnaöntet: Fagyasztott málnával dolgozzunk, talán ezzel a legegyszerűbb. Kiolvasztjuk és egy kicsit pépesítjük. Nem kell hozzá cukrot tenni, mert a mousse édességét jól kompenzálja a málna savassága.
Fehércsokis mousse-ban egy kevés mák, egy fincsi málna öntettel. Lágy krém, stabilizáló és zselé nélkül. Gyorsan elkészíthető, különleges sütemény recept.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Cilumiluci, 2010. szept. 5. 19:41
A fehércsokoládés mousse mákkal és málna öntettel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.