Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Joghurtos túrókarikák recept

Joghurtos túrókarikák recept

A Joghurtos túrókarikák hozzávalói:
Az égetett tésztához

250 ml víz
50 g vaj vagy sütőmargarin
125 g búzaliszt
25 g étkezési keményítő
3-4 tojás
A joghurtos túrókrémhez

300 g epres, vagy meggyes joghurt
500 g sovány túró
75 g cukor


A Joghurtos túrókarikák elkészítési módja:
A tésztához a vizet a vajjal vagy sütőmargarinnal együtt felforraljuk. A lisztet az étkezési keményítővel elvegyítjük, egyszerre beleöntjük a tűzhelyről levett folyadékba. Addig keverjük, amíg a tészta gömb alakban összeáll, majd keverés közben kb: 1 percig forrósítjuk. A forró tészta gömböt azonnal tálba tesszük, a tojásokat egymás után dagasztófejjel ellátott keverőgéppel, a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A tojás mennyisége a massza állagától függ, amely akkor megfelelő, ha fényes, és úgy szakad le a kanálról, hogy egy hosszabb csík lecsüng. A tésztát adagonként nagy lyukú nyomózsákba töltjük, és 10, kb:8cm átmérőjű karikát nyomunk 2 kikent, kilisztezett sütőlemezre. A karikák között nagy legyen a távolság. A sütőlemezeket egymás után a sütőbe tesszük. A karikákat a sütés után azonnal levesszük a sütőlemezről, vízszintesen elvágjuk, és süteményrácson hagyjuk kihűlni. A krémhez a joghurtot a túróval és a cukorral elkeverjük. Adagonként csillagcsőrű nyomózsákba töltjük, és az alsó karikákra nyomjuk. A felső karikákat ráhelyezzük, és azonnal tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A joghurtos túrókarikák elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook