Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mandulás sütemény 1. recept

Mandulás sütemény 1. recept

A Mandulás sütemény 1. hozzávalói:
•5 evőkanál vagy 75 gramm margarin
•másfél evőkanál vagy 18 gramm cukor
•1 evőkanál vagy 15 milliliter tojásfehérje
•negyed kávéskanál vagy 1,25 milliliter mandulakivonat
•1 kis tálnyi liszt
•nyolcad kávéskanál vagy 0,6 milliliter szódabikarbóna
•1 csipet tisztított borkő
•32 szem mandula


A Mandulás sütemény 1. elkészítési módja:
1. Egy közepes méretű tálban keverd össze a margarint és a cukrot, amíg egyenletes állagú nem lesz, majd keverd hozzá a tojásfehérjét és a mandulakivonatot. 2. Kevergetés közben fokozatosan add hozzá a lisztet, a szódabikarbónát és a tisztított borkövet. 3. A masszából gyúrj 1,25 centis gömböket, helyezd őket a sütőlapra egymástól legalább 5 centi távolságra, majd egy belisztezett üveg- vagy falappal lapítsd szét őket. Díszítsd a süteményt egy-egy szem mandulával. 4. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. 5. Süsd a tésztát 8-10 percig, amíg enyhén barna lesz a felülete. 6. A sütőből kivéve 3 percig hagyd állni a süteményt, majd rakja át egy tálba hűlni.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mandulás sütemény 1. elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook