Görög süti recept
30 perc
A Görög süti hozzávalói:
25 dkg vaj,
11 dkg porcukor,
1 tojássárgája,
késhegynyi őrölt szegfűszeg,
1 csomag vaníliás cukor,
0,8 dl konyak (vagy Ouzo),
1 ek citromlé,
1/3 kiskanál szódabikarbóna,
6 dkg pirított, összevagdalt mandula,
50 dkg liszt,
a tetejére átszitált porcukor
A Görög süti elkészítési módja:
A vajat a cukorral jó habosra keverjük, majd a tojássárgáját, az őrölt szegfűszeget, a vaníliás cukrot, a konyakot és a citromlében feloldott szódabikarbónát beledolgozzuk. A lisztet a mandulával összekeverjük, és a többi hozzávalóval összedolgozzuk. Két-két kiskanálnyi adagokból 60 kis golyót formázunk, majd ezeket oválisra ellapítjuk. A tepsit nem zsírozzuk ki, úgy fektetjük rá a kis tésztalapokat. 150 fokos sütőben kb. 15 perc alatt aranysárgára sütjük. A sütőből kivéve késsel fellazítjuk, majd 5 percig hűlni hagyjuk. Utána rácsra vagy deszkára átrakva hűtjük ki teljesen. Porcukorral gazdagon meghintjük, és jól záródó dobozban tároljuk.
Senki ne valami rettenetesen édes valamire gondoljon, de nagyon finom és pikáns ;-)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: k_nm, 2010. szept. 7. 19:52
A görög süti elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.