Fincsi muffin recept


2 bögre liszt
fél bögr cukor
fél bögre cukrozott kakaópor
egy zacskó vaníliás cukor
egy zacsi sütöpor
másfél teáskanál fahéj
2 evökanál olaj
1 tojás
1 bögre tej
mazsola
rum/konyak
A Fincsi muffin elkészítési módja:
Elöször is beáztatjuk a mazsolát (én egy negyed zacsival csináltam) annyi rumba, hogy éppen ellepje. A száraz hozzábalókat egy tálba öntjük és evökanállal jól összekeverjük. A tojást beleütjük, az olajat is hozzáadjuk és a tej felét. Robotképpel jól kikeverjük, és fokozatosan a maradék tejet is hozzáadjuk. Majd a mazsolát is belekeverjük. Kiadagoljuk a muffinsütö formába és 180 fokon 20-25 percig sütjük.
Igazából én mindenestöl beleborítottam a mazsolát a tésztába. Nem rontotta el a szesz. De természetesen aromával is csinálhatjátok.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: k_nm, 2010. okt. 15. 22:10
A fincsi muffin elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.