Bögrés süti narancsos, mákos recept




Bögrés sütemény
-------------------------------------------------------- ------------------------
Hozzávalók az alaprecepthez:
- 4 csapott evőkanál finomliszt
- 2-3 csapott evőkanál cukor vagy gyümölcscukor
- 1 késhegynyi sütőpor vagy szódabikarbóna
- 2 evőkanál főző kakaópor
- 1 tojás
- 2 evőkanál olaj (pl. dióolaj)
- 2 evőkanál tej
Mákos, narancsos verzió
- 4 evőkanál liszt
- 2 evőkanál cukros darált mák
-1 evőkanál cukor vagy gyümölcscukor
- csipet szódabikarbóna vagy sütőpor
-1 tojás, 2 evőkanál olaj (pl. dióolaj)
- 1-1 evőkanál tej és narancslé vagy csak 2 evőkanál narancslé
- csipet fahéj.
Elkészítés:
Vegyük a bögrét, és kanalazzuk bele a száraz elemeket. Jó alaposan keverjük őket össze. Üssük rá a tojást, és adjuk hozzá a nedves elemeket. Egy kanál segítségével alaposan keverjük össze a hozzávalókat, folyós masszát kapunk. A bögre szélét törüljük le egy szalvétával. Tegyük a bögrét a mikrohullámú sütőbe, majd állítsuk be az időszabályozót 3 percre. Kb. 1 perc alatt szépen megemelkedik a tészta, de ne vegyük ki előbb semmi esetre sem. Ha megállt a mikró, hagyjuk bent 30 másodpercet, majd vegyük ki.
Nekem szépen kiesett a formából a sütemény, de ha ez nem menne ilyen simán, akkor egy kés segítségével vágjuk körbe, mielőtt kivennénk. A süti a bögre formájától függően lehet magas is. Ha ez így van, nekem így volt, akkor vágjuk ketté, majd így tegyük a tányérra. Csokis karamellöntettel és naranccsal nagyon finom.
A Bögrés süti narancsos, mákos elkészítési módja:
Bögrés sütemény -------------------------------------------------------- ------------------------ Hozzávalók az alaprecepthez: - 4 csapott evőkanál finomliszt - 2-3 csapott evőkanál cukor vagy gyümölcscukor - 1 késhegynyi sütőpor vagy szódabikarbóna - 2 evőkanál főző kakaópor - 1 tojás - 2 evőkanál olaj (pl. dióolaj) - 2 evőkanál tej Mákos, narancsos verzió - 4 evőkanál liszt - 2 evőkanál cukros darált mák -1 evőkanál cukor vagy gyümölcscukor - csipet szódabikarbóna vagy sütőpor -1 tojás, 2 evőkanál olaj (pl. dióolaj) - 1-1 evőkanál tej és narancslé vagy csak 2 evőkanál narancslé - csipet fahéj. Elkészítés: Vegyük a bögrét, és kanalazzuk bele a száraz elemeket. Jó alaposan keverjük őket össze. Üssük rá a tojást, és adjuk hozzá a nedves elemeket. Egy kanál segítségével alaposan keverjük össze a hozzávalókat, folyós masszát kapunk. A bögre szélét törüljük le egy szalvétával. Tegyük a bögrét a mikrohullámú sütőbe, majd állítsuk be az időszabályozót 3 percre. Kb. 1 perc alatt szépen megemelkedik a tészta, de ne vegyük ki előbb semmi esetre sem. Ha megállt a mikró, hagyjuk bent 30 másodpercet, majd vegyük ki. Nekem szépen kiesett a formából a sütemény, de ha ez nem menne ilyen simán, akkor egy kés segítségével vágjuk körbe, mielőtt kivennénk. A süti a bögre formájától függően lehet magas is. Ha ez így van, nekem így volt, akkor vágjuk ketté, majd így tegyük a tányérra. Csokis karamellöntettel és naranccsal nagyon finom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 4d316e5bd5, 2010. okt. 15. 18:42
A bögrés süti narancsos, mákos elkészítési módja és hozzávalói.