Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Csokis-diós fonott kalács recept

Csokis-diós fonott kalács recept

A Csokis-diós fonott kalács hozzávalói:
Töltelék

5 dkg darált dió
5 dkg kristálycukor
15 dkg csokiszirup
3 dkg étcsokoládé
Tészta:

2 tojás
3 dl tej
7,5 dkg vaj vagy sütőmargarin
3/4 tk. só
5 dkg cukor
54 dkg liszt
1 cs. szárított élesztő
1 tojás a kenéshez
1 ek. cukor a kenéshez


A Csokis-diós fonott kalács elkészítési módja:
A megadott sorrendben bekészíteni a kenyérsütőbe, bekapcsolni tészta programra, (vagy a hozzávalókból a szokásos módon kelt tésztát gyúrni). Amikor megkelt, gyúródeszkára borítom, 6 db cipót formálok és kis pihentetés után, 5-10 perc elteltével egyenként kinyújtom kb. 10 cm széles és 30-40 cm hosszúságú lapokra. Ezeket megöntözöm a csokisziruppal és, hogy ne folyjon ki, ezért megszórom a dió és cukor keverékével és a reszelt étcsokival. Ezután feltekerem (mint a kakaós csigát), a széleit összenyomkodom. Három-három rúdból két kalácsot fonok. Letakarva kb. 10-15 percig hagyom kelni. A kalácsok tetejét a felvert tojás és cukor keverékével megkenem. 180-200 °C meleg sütőben kb. 30 perc alatt pirosra sütöm. Csokiszirup: Csokiöntet házilag: Egy porcelán tálban csomómentesre kikeverek 6 ek. holland kakaóport, 6 ek. kakaóport, 6 ek. kristálycukrot (vagy édesítőszert), 6 ek. instant tejport kevés (kb. 1-2 kanál) meleg vízzel, hogy kissé folyékony szirupot kapjak. Ezt „micro-sütőben” 1 percig olvasztó fokozaton melegítem. Amikor megmelegedett, akkor 1 tk. teavajjal vagy sütőmargarinnal és kevés tejjel, vagy tejszínnel kikeverem öntet állagúra.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A csokis-diós fonott kalács elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook