Csokis kalács (Kata-féle) recept
A Csokis kalács (Kata-féle) hozzávalói:Tésztához
1 kg liszt
5 tojássárgája
10 dkg porcukor
5 dl tej
4 ek. olaj
5 dkg élesztő
1 ek. cukor
1 cs. sütőpor
csipetnyi só
Töltelékhez
20 dkg margarin
15 dkg porcukor
2 ek. kakaó
esetleg mazsola
A Csokis kalács (Kata-féle) elkészítési módja:
A tej felét meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot és az élesztőt. Amikor felfutott, összedolgozzuk a liszttel elkevert sütőporral, a tojások sárgájával, a porcukorral, az étolajjal és fél órát kelesztjük, közben elkészítjük a tölteléket. A margarint a porcukorral és a kakaóval habosra keverjük. Ha megkelt a tészta, hat egyenlő részre osztjuk, és mindegyiket egymás után, tepsi nagyságúra nyújtjuk. Lekenjük a csokis töltelékkel és feltekerjük. Hat feltekert csokis rudat kapunk, amiket kettesével összefonunk. A tepsit inkább sütőpapírral béleljük ki, mert a töltelék kifolyhat, és a 3 kalácsot beletesszük. Lekenjük tojásfehérjével és még fél órát kelesztjük. Bekapcsoljuk a sütőt és 200 fokra előmelegítjük. Ha megkelt a tészta 30 percig sütjük. Ne vegyük ki rögtön a tepsiből sütés után, hogy a kifolyt csokoládé az aljára ragadjon. Langyosan már fogyasztható is.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2010. okt. 12. 20:57
A csokis kalács (kata-féle) elkészítési módja és hozzávalói.